Η Αστυνομία κατέλαβε το κτίριο της ΕΡΤ

ΕΡΤΈφοδο στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή έκανε τα ξημερώματα, στις 4.15, η Αστυνομία και εκδίωξε τους εργαζόμενους οι οποίοι είχαν καταλάβει το κτίριο από τον Ιούνιο που η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει «μαύρο στην ΕΡΤ». Η επέμβαση έγινε με εντολή και παρουσία εισαγγελέα και έγινε χρήση χημικών.
Εργαζόμενοι περιγράφουν απίστευτες σκηνές μέσα στη νύχτα με τη χρήση χημικών, ξυλοδραμούς και συλλήψεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη ο Πρόεδρος της ΕΡΤ και άλλοι τέσσερες εργαζόμενοι. Στο χώρο του ραδιομεγάρου έχουν παραμείνει τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι προσπαθούν να παραδώσουν εγκαταστάσεις και υλικό, φοβούμενοι προβοκάτσια από την πλευρά της κυβέρνησης, για να τους κατηγορήσει στη συνέχεια για καταστροφή δημόσιας περιουσίας και ασκήσει διώξεις εναντίον τους. Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας δήλως ότι τα πάντα έχουν καταγραφεί με κάμερα και δεν υπάρχουν ζημιές.
Στο ραδιομέγαρο προσέρχονται βουλευτές, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η Αστυνομία δεν τους επιτρέπει την είσοδο στο χώρο, με τον Σίμο Κεδίκογλου να δηλώνει «δεν ξέρω τι θέλουν να κάνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ». Δηλώνει επίσης ότι η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε για την «αποκατάσταση της νομιμότητας». Σε ερώτηση σχετικά με εκδηλωθείσα πρόθεση από την πλευρά των εργαζομένων να εκπέμψουν από άλλο σημείο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα αντιμετωπιστεί ως πειρατεία και θα εφαρμοστεί ο νόμος. Άγνοια για την επέμβαση δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΑΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης δήλωσε ότι ξυλοκοπήθηκε από την Αστυνομία. Πρόσθεσε ότι μόλις έδειξε τη βουλευτική του ταυτότητα, δέχθηκε κλωτσιά από αστυνομικό.
Η Αστυνομία έχει αποκλείσει το ραδιομέγαρο, αλλά και την περιοχή από την πλατεία Αγίας Παρασκευής μέχρι την ΕΡΤ, προκειμένου να αποτρέψει προσέλευση εργαζομένων και πολιτών, φοβούμενη προσπάθεια ανακατάληψης του κτιρίου. Η πόρτα του ραδιομεγάρου έχει κλείσει με αλυσίδα, ενώ επειδή δεν υπήρχε λουκέτο, η αλυσίδα δέθηκε… με χειροπέδες.
Πάνω από 10 κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται έξω από το κτίριο, αλλά παρά την προσπάθεια της Αστυνομίας συγκεντρώνεται και κόσμος έξω από το ραδιομέγαρο.
Την ώρα της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων στο ραδιομέγαρο, ο δημοσιογράφος που ήταν στον αέρα συνέχιζε να κάνει εκπομπή. Τον διέκοψαν και του ζήτησαν να βγει από το στούντιο. Ρώτησε τους αστυνομικούς εαν αυτή είναι η εντολή τους και όταν του απάντησαν καταφατικά, καληνύχτισε τους ακροατές και είπε: Εδώ πρέπει να σας αφήσω. Ψυχή Βαθιά».
Στο ertopen.com έχει αναρτηθεί το εξής μήνυμα:

Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο. Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας!

Πριν από λίγη ώρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός.
Όταν τα μικρόφωνα σιγήσουν, αυτό που θ’ ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση & θεάσή σας!
Μικροένταση, αλλά και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ, που προσπάθησαν να απωθήσουν τους εργαζόμενους προς την πλατεία της Αγίας Παρασκευής λίγο μετά τις 06:00.
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο σημείο
Στο σημείο, έξω από το ραδιομέγαρο, έχουν σπεύσει αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Παπαδημούλης, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Νίκος Βούτσης, η ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Δημήτρης Στρατούλης. Μιλώντας στον Σκάι ο Δ. Στρατούλης δήλωσε ότι οι επικεφαλής της αστυνομίας αρνούνται να τους ενημερώσουν.
Καταδίκασε την κυβέρνηση λέγοντας ότι επιχείρησε νύχτα σαν τον κλέφτη να διώξει τους εργαζόμενους που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία.

Συλλαλητήριο το απόγευμα για την ΕΡΤ

Η Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης καλεί σε μαζικό συλλαλητήριο στις 4μμ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής με αφορμή την αστυνομική εισβολή τα ξημερώματα στο ραδιομέγαρο. «Η ίδια ώρα έχει ήδη μπει στις ατζέντες των συνδικάτων και αναμένονται αποφάσεις, τις επόμενες ώρες», αναφέρουν σε ανακοίνωση.

Σχολιάστε